Artistul ieșean Silviu Huțanu a decedat din cauza noului coronavirus

Artistul ieșean Silviu Huțanu a decedat din cauza noului coronavirus
Artistul ieșean Silviu Huțanu

Joi, 29 octombrie 2020, din nefericire a trecut la cele veşnice artistul ieşean Silviu Hutanu. Acesta a fost decedat după ce a fost infectat cu noul coronavirus şi a stat mai multe zile internat în spital, în stare gravă. Mai mulți prieteni de-ai artistului au publicat mesaje de condoleanțe pe paginile de Facebook, unde-i urează drum lin spre cer. Conform medicilor, plămânii acestuia erau afectaţi în proporție de 95%. A decedat din cauza insuficienței mai multor organe.„A murit Silviu Huțanu, colegul și prietenul lui Călin. A murit de Covid-19. Un tip superb. Și eu țineam mult la el. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în mesajul publicat de un prieten pe pagina de socializare Facebook.

Silviu Huțanu a decedat din cauza virusului Covid-19

Silviu Huțanu, reputatul artist din Iași, a luptat împotriva  coronavirus pentru viața sa în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Bărbatul s-a aflat zile la rând în stare gravă, iar cadrele meledicale au transmis familiei și prietenilor că avea nevoie urgentă de tratament cu plasmă hiperimună. Sute de prieteni și oameni ce l-au îndrăgit pe artist și-au rugat apropiații vindecați de noul coronavirus să doneze plasmă pentru a-l salva pe Silviu.

În doar câteva zile, numele lui Silviu Huțanu a devenit viral pe paginile de socializare ale prietenilor acestuia. Cunoscutul artist ieșean a fost diagnosticat cu virusul SARS – COV -2, iar simptomele specifice bolii au fost accentuate. Din acest considerent, medicii ieșeni au fost nevoiți să-l transfere în secția de Terapie Intensivă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

A fost intubat, doctorii afirmau că starea artistului se poate modifica de la secundă la secundă. Singura rugăminte a eroilor din linia întâi către familie și prieteni a fost să ducă mai departe ideea de donare a plasmei hiperimune. Așadar, sute de artiști ieșeni au distribuit mesaje pe platformele de socializare către prieteni și apropiați vindecați de virusul Covid-19, să meargă la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine pentru a dona plasmă hiperimună. Nimeni nu a știut însă cum avea să evolueze starea iubitului artist. Din nefericire, acesta a decedat joi după amiază, 29 octombrie 2020.

Alex, fratele lui Silviu: „Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune”

Lumea artiștilor ieșeni a fost lovită de vestea că Silviu Huțanu, unul dintre cei mai buni instrumentiști din Iași și sunetist la Palas Mall Iași, a fost îngenunchiat de virusul nemilos. Nimeni nu s-ar fi așteptat ca organismul tânărului care era perfect sănătos și extrem de activ, să fie atât de repede răpus de infecția cu noul coronavirus.

„În zilele de 10 și 11 octombrie, Simptomele au debutat cu febră și stare generală de rău. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR, testul de depistare a infecției cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Căi Ferate” din Iași. Pentru că starea lui s-a înrăutățit și avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune”, spune Alex Huțanu, fratele lui Silviu.

Lasă un răspuns