Filmul celui mai grav accident rutier din ultimii 5 ani. Şoseaua a fost acoperită de sânge

A fost carnagiu în judeţul Ialomiţa, pe drumul care face legătura între Urziceni şi Slobozia. Zece oameni nevinovaţi au murit pe loc în cel mai grav accident rutier produs în ultimii 5 ani.

Nu au avut absolut nicio şansă, după ce şoferul unui mastodont care transporta marfa a intrat în plin în microbuzul cu navetişti. Cumplit este ca alţi 7 răniţi în stare gravă sunt în aceste momente în spitale din Bucureşti şi Slobozia. Ministrul Transporturilor a anunțat că va urma o perioadă de razii masive în trafic.

Planul roşu de intervenţie a fost declanşat puţin după ora 5. Era încă beznă. Tragedia s-a produs între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe, din judeţul Ialomiţa. Un camion de mare tonaj a izbit în plin un microbuz plin cu oameni. Coliziunea a fost atât de violenţă încât cei mai mulţi dintre pasageri s-au prăpădit pe loc. Nu au scăpat nici şoferii.

Soţul uneia dintre victime povesteşte cum a condus-o la microbuz şi i-a pus bagajul. Câteva minute mai târziu a primit telefon prin care era anunţat de tragedie. În momentul în care au ajuns medicii la faţa locului erau 10 morţi şi 7 răniţi în stare gravă. Cei din urmă au fost trimişi în mare grabă spre spitale din Slobozia şi Bucureşti.

Drumul naţional 2 care face legătura între Urziceni şi Slobozia, a fost împânzit de poliţişti chemaţi să cerceteze tragedia. Şoferul autocamionului pare să fie reponsabil de accident însă a contribuit şi vremea. Drumul era ud din pricina ploii.

Poliţiştii iau în calcul mai multe ipoteze ale producerii acestui accident atât de violent: e posibil ca şoferul să nu fi fost atent, să fie adormit la volan sau să fi făcut o manevră imprudenţa de depăşire. Pentru că situaţia s-a dovedit complicată pentru două dintre victimele internate la Spitalul Judeţean din Slobozia, acestea au fost transferate ulterior în Capitală, cu elicopterul.

Zeci de minute, circulaţia în zona a fost oprită. În timp ce poliţiştii făceau măsurători, iar cei de la admistratia drumurilor curăţau şoseaua însângerată, s-a circulat sporadic, pe o singură banda.

Capul tractor al autotrenului va fi expertizat tehnic pentru că poliţiştii vor să afle fără echivoc ce viteză a avut tirul în momentul producerii accidentului sau dacă nu cumva a fost o defecţiune tehnică.

Cei mai mulţi dintre pasagerii microbuzului lucrau pentru un lanţ de magazine din Capitală. Urmau să intre în tura de dimineaţă, aşa că teribilul eveniment va fi tratat ca un accident de muncă.

Potrivit poliţiei rutiere evenimentul tragic din Ialomiţa este cel mai grav de acest gen petrecut în ultimii 5 ani. Numai anul acesta 1200 de oameni şi-au pierdut viaţa pe şoselele din România, iar alte câteva mii au fost rănite.

Lasă un răspuns