Dezvăluiri cutremurătoare despre pensii. Un fost premier anunță dezastrul. Milioane de oameni, afectați

Liderul Pro România,vine cu o declaraţie-surpriză.

Fostul premier a declarat, duminică seara, că nici  şi nici  nu le va putea mări , iar românii sunt curtați doar pentru alegeri.

Preşedintele formaţiunii politice e de părere că liderii politici trebuie să fie realişti şi să le spună adevărul viitorilor votanţi la scrutinul din 6 decembrie.

„Nu e bine să spui adevărul. Dar crednu vor mări pensiile. Vă spun eu, până la urmă şi PSD va vota guvernul pus de Iohannis. Problema e următoarea, cine ne scoate din criză, cum vom ieşi din criză. Dacă te-ai împrumutat 67 de miliarde de lei”, a precizat

Victor Ponta: „Trebuie să le spunem românilor ce se întâmplă”

Liderul ProRomânia a adăugat că „în 2012-216 eu cu Cioloş am făcut deficit de 40 de miliarde. Eu nu cred că oamenii mai cred că după 6 decembrie va fi lapte şi miere. Trebuie să le spunem românilor ce se întâmplă”.

„Eu cred că nu trebuie să intrăm acum la guvernare. Trebuie deschise şcolile. Măsura asta mi se pare o prostie. Reprezintă un atentat. Sunt şi eu tată. Închisul şcolilor la noi e un dezastru.”, a declarat Victor Ponta, citat de România TV.

Victor Ponta a prezentat, duminică, planurile pe care le are partidul său pentru ieşirea din criză. Liderul Pro România spune că principalele măsuri sunt venitul minim de criză pentru persoane fizice și sprijinul economic de criză pentru companii.

„Este o furăciune pe față”

Fostul premier a declarat, în lunaiunie, că în urma creșterii pensiilor cu 10%, pensionarii ar primi mai puțini bani.

„Dăm o mărire cu 10 la sută. Dacă această lege prin OUG este amânată, intră în vigoare legea 263, fosta lege a pensiilor, care spune că în fiecare an se indexează pensiile cu inflaţia + 50 la sută din creşterea salariului mediu pe economie. Inflaţia anul trecut a fost 3,8 la sută. Creşterea salariului mediu a fost 13,3 la sută. Indexarea, conform legii, ar trebui să fie 10,5 la sută pe tot anul 2020, ori ei de la 1 ianuarie nu au dat nimic. Ei dau de fapt dau 4 la sută pe tot anul, exact cât inflaţia. Dar anul ăsta inflaţia e mai mare. Deci e furăciune pe faţă”, a explicat liderul Pro România.

Lasă un răspuns