BĂRBAT DIN BĂLȚAȚI, BATUT SI AMENINTAT DE LUME DUPĂ CE S-A ZVONIT ÎN SAT CĂ ESTE INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS

Bărbat din Bălțați, gonit și amenințat de lume după ce s-a zvonit în sat că este infectat cu noul coronavirus

Un bărbat de 38 de ani din Bălțați a fost gonit de lume și amenințat, după ce s-a dus zvonul în sat că este infectat cu noul coronavirus. 

Bărbatul susține că lumea fuge de el și îl amenină cu izoleta. Acesta susține că nu este infectat cu noul coronavirus, ba chiar și-ar fi făcut și un test care a ieșit negativ. Oamenii, însă, nu-l cred iar educatoarea din sat l-ar fi sunat pe bărbat și l-ar fi ”sfătuit” să nu umble prin sat ca să nu răspândească boala.

 ”O doamnă educatoare din sat de la noi m-a sunat si m-a amenintat cu izoleta. Mi-a spus că, dacă nu mă duc la spital singur sau nu stau în casă izolat, cu toată familia, cheamă ea Poliția, cu izoleta și mă duce legat cu forța la spital, la Bârlad. Eu am testul făcut și e negativ, dar lumea spune că am Covid”,

Bărbatul i-a spus femeii că are psoriazis, nicidecum coronavirus. Acesta este mâhnit deoarece nu poate să se ocupe de treburile gospodărești din cauza sătenilor. Zvonul fals s-a răspândit rapid, iar de ziua fetei sale nu a venit nimeni la ea, de teamă să nu se îmbolnăvească.

”Eu am fost, într-adevăr, la doamna doctor Maniu Valentina, ca să-mi dea trimitere să mă pot duce la doamna doctor Motea, la Huși, pentru problemele mele de sănătate. Nu am niciun Covid, nu am nimic. 

Eu am vaci, pe care trebuie să le duc să pască, am și eu gospodărie, ca fiecare… Trebuie sã ies din ogradă. Dar copiii mei nu mai pot ieși nici ei din curte, din cauza acestei minciuni. A fost ziua fetei mele, de Sfântul Andrei, și nimeni nu a venit la ea, deși am chemat niște copii, tot pentru că lumea a spus că noi avem Covid.

Acum, dacă ai dușmănie pe unul, spui că are Covid și fuge lumea de ei, ca de lucru necurat. Eu cred că doamna doctor Maniu a spus aceste lucruri despre mine, că s-a supărat când i-am spus că vreau să îmi retrag dosarul și să mă duc la alt doctor. Dacă nu ea a împrăștiat zvonul, o rog să mă ierte. Să spună însă oamenilor – o rog frumos – că nu am nimic, niciun Covid, ca să nu mai fugă lumea de mine și de familia mea”, a mai spus bărbatul.

 

Lasă un răspuns