Adrian Streinu-Cercel răspunde acuzațiilor avocatei Diana Șoșoacă, viitor senator AUR

Prof. dr Adrian Streinu-Cercel a răspuns acuzațiilor aduse de avocata Diana Șoșoacă, viitor senator AUR, cu privire le rezultatele testelor PCR.

 ‌Adrian Streinu-Cercel îi răspunde avocatei Diana Șoșoacă

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a intervenit în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3, pentru a comenta informațiile oferite de avocata Diana Șoșoacă, viitor senator al Alianței pentru Unirea Românilor, referitoare la diagnosticarea și testarea PCR.

Lumea trebuie să ştie că aceste teste PCR sunt de înaltă fidelitate şi pun exact diagnosticul pentru că ele caută markerul genetic, respectiv ARN-ul de virus. În momentul în care noi avem astfel de teste sunt sigure, sunt fiabile şi au sensibilitate de peste 98%.

Orice pacient care are un test PCR pozitiv pentru noul coronavirus este un pacient care este infectat cu SARS-Cov-2. Covid-19 este boala pe care o generează acest virus SARS-Cov-2”, a precizat Adrian Streinu-Cercel, în cadrul emisiunii prezentată de Mihai Gâdea.

Avocata Diana Șoșoacă a precizat că testele nu sunt exacte și au erori cuprinse între 35% și 65%, după cum a spus și doctorul Ciuhodaru.

Întrebat care este nivelul de eroare al testelor PCR, medicul Adrian Streinu-Cercel a precizat că testele PCR indică 2% ca fiind fals negative. Mai mult, medicul a ținut să precizeze că nu se pune problema ca testele să fie fals pozitive. ,,Nivelul de eroare al testelor PCR este de 2% indicate ca fiind fals negative. Nu se pune problema ca fiind fals pozitive. Mai mult, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” este omologat de OMS”, a declarat medicul .

Lasă un răspuns