Doi medici din Galaţi, răpuşi de Covid. Dan Iacoblev şi Irina Brașovanu s-au stins la Spitalul Județean de Urgență

Dan Iacoblev este primul cadru medical de la cel mai mare spital din sud-estul României decedat din cauza epidemiei.

Avea 68 de ani și ieșise deja la pensie, dar a vrut să îmbrace din nou halatul alb, pentru a-i ajuta pe colegii săi în lupta cu noul

Dan Iacoblev a murit în secţia ATI a spitalului unde a lucrat peste două decenii

Din păcate, s-a infectat cu SARS-CoV-2, iar boala a dus la apariția unor complicații pulmonare severe. Pe 3 decembrie, sub privirile neputincioase ale colegilor, s-a stins în secția ATI a spitalului în care profesase timp de 22 de ani.

„Cu deosebit regret, colectivul Spitalului Clinic Județean Galați anunță trecerea în neființă a domnului doctor Dan Iacoblev, medic primar oftalmolog, care s-a stins din viață în seara zilei de 3 decembrie 2020, în urma complicațiilor pulmonare grave generate de infecția cu noul coronavirus.

Domnul doctor Dan Iacoblev a decedat în secția ATI a spitalului în care, timp de 22 de ani, și-a dedicat întreaga experiență profesională pacienților cu probleme oftalmologice. A fost un medic devotat și muncitor, un om excepțional, de o probitate morală desăvărșită, o modestie și o noblețe sufletească rar întâlnită și un coleg extraordinar”, au anunțat reprezentanții Spitalului Județean Galați.

Irina Brașovanu era pisholog la Spitalul CFR Galați, devenit spital de suport COVID-19

Al doilea cadru medical ucis de COVID în județul Galați era psiholog în Policlinica Spitalului CFR Galați (devenit, în ultimele luni, spital de suport COVID-19).

Irina Brașovanu avea doar 48 de ani și, înainte de a deveni psiholog, lucrase ca asistentă medicală, potrivit viata-libera.ro.

„Colectivul medical din județul Galați a avut două pierderi în lupta împotriva noului virus SARS-CoV-2. E vorba de un medic oftalmolog, care făcea gărzi în secția de Oftalmologie a Spitalului Județean Galați, și de o altă colegă de-a noastră, fostă asistentă, actualmente psiholog la Spitalul CFR din Galați.

Ambii s-au pierdut în urma luptei cu acest virus foarte periculos. Condoleanțe din partea întregului corp medical al județului Galați și, în mod special, din partea colectivului Colegiului Medicilor Galați. Sperăm să nu mai avem asemenea pierderi nici în cadrul colectivului medical, nici în cel al cetățenilor”, a spus dr. Mihai Polinschi, vicepreședintele Colegiului Medicilor Galați.

Lasă un răspuns