Chefi în doliu! Şi-a luat viaţa la numai 39 de ani. A ascuns că avea o boală gravă

Chefi în doliu! Şi-a luat viaţa la numai 39 de ani. A ascuns că avea o boală gravă

O veste neagră a lovit în plin comunitatea celor mai talentaţi bucătari din lume odată cu anunţul sinuciderii chefului japonez Taku Sekine, stabilit în Franţa.

Acesta şi-a luat viaţa la vârsta de 39 de ani, iar vestea groaznică a fost confirmată de familia sa, care dezvăluit şi motivele din spatele acestui gest extrem.

Astfel, se pare că popularul   chef s-ar fi sinucis după ce a fost victima „zvonurilor false de pe reţelele de socializare”, conform AFP, preluată de Agerpres.

Într-un comunicat de presă postat pe Twitter, familia îndoliată a anunţat „cu imensă durere dispariţia lui Taku Sekine”, chef al restaurantului Dersou.

Cunoscutul restaurant fusese deschis la sfârşitul anului 2014 în cartierul Bastille din Paris şi recompensat cu premiul pentru „cea mai bună masă” în 2016.

Premiul fusese acordat de către ghidul Fooding, care a mai acordat distincţia şi restaurantului Cheval d’Or, situat tot în estul capitalei franceze.

Taku Sekine, un chef foarte apreciat

Cei care sunt pasionaţi de emisiunile MasterChef, concept adus şi în televiziunile din România, cunosc că Taku Sekine a fost instruit de Alain Ducasse.

Ducasse este unul dintre cele mai mari şi apreciate nume ale bucătăriei franceze. Datorită talentului său, niponul a ajuns apoi la Plaza Athénée din Paris.

Totuşi, una dintre marile realizări profesionale are legătură cu celebrul chef Hélene Darroze, alături de care a avut onoarea să lucreze.

Astfel, conform celor declarate de familie în faţa achetatorilor, se pare că iscusitul chef Taku Sekine ascundea o boală gravă.

Cheful japonez s-a sinucis din cauza unei depresii foarte accentuate, pe care n-a fost capabil să o ţină sub control şi nici s-o trateze.

Răpus de bârfele din tabloide

„Deşi nu a făcut niciodată obiectul vreunei plângeri, el s-a aflat timp de două luni într-o spirală violentă de depresie după ce a fost subiectul unor zvonuri mincinoase”, a transmis familia îndoliată.

Respectivele bârfe au fost lansate pe reţelele de socializare şi pe un site specializat, iar în prim-plan au fost acuzaţii de agresiune sexuală.

„La sfârşitul lunii august, site-ul de informaţii Atabula a anunţat existenţa unei anchete jurnalistice în legătură cu acest subiect, evocând un «celebru chef parizian».

Câteva săptămâni mai târziu, Atabula i-a menţionat numele, fără să fi publicat vreo anchetă de fond sau fără ca o plângere să fi fost depusă:

«În urma unor plângeri de agresiuni sexuale şi violuri care îl vizează pe Taku Sekine, chef-ul ar fi fugit în Japonia»”, a relatat revista Vanity Fair în ediţia franceză.

A dezminţit şi apoi s-a sinucis

În ciuda faptului că chef-ul din Ţara soarelui răsare a dezminţit acuzaţiile, în cele din urmă s-a ajuns la acest deznodământ tragic.

Vestea neagră despre sinuciderea unuia dintre cei mai buni dintre ei va ajunge sau deja a ajuns şi la probabil cei mai cunoscuţi chefi din România: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.

Cei 3 formează juriul  un cooking show românesc difuzat prima dată în martie 2016, la Antena 1.

Emisiunea este moderată de Gina Pistol, cea care va cunoaşte curând emoţiile venirii pe lume a unui copil, alături de iubitul ei Smiley.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: