Tragedia in lumea atletismului! O legendă a sportului a încetat din viaţă. Care sunt cauzele decesului

Tragedie în atletismul românesc! A murit marele antrenor Ioan Zanfirache la doar 57 de ani

Ioan Zanfirache, unul dintre cei mai apreciați antrenori din atletismul românesc și chiar mondial, s-a stins din viață sâmbătă, după ce a suferit un infarct miocardic, la vârsta de 57 de ani.

În anul 1988 a părăsit România (unde activase în cadrul clubului Dinamo București), stabilindu-se în Australia, împreună cu soția, dar și  (și astăzi recordmena României la aruncarea discului).

Pentru țara de la antipozi, Daniela Costian a câștigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona și una de argint la Campionatele Mondiale în aer liber din 1993.

Tragedie în atletismul românesc! A murit marele antrenor Ioan Zamfirache la doar 57 de ani

„Federația Română de Atletism anunță cu tristețe trecerea fulgerătoare în neființă, în urma unui infarct miocardic, a celui care a fost antrenorul Ioan Zanfirache”, se arată într-o postare a federației de profil.

„Revenit în țară și stabilit la Suceava unde a organizat un centru performant pentru pregătirea aruncătorilor, Ioan Zanfirache a fost timp de șase ani antrenorul lui Andrei Gag, multiplu campion național și multiplu medaliat internațional în proba de aruncarea greutății.

Andrei Gag are în palmares, cu Ioan Zanfirache alături, două podiumuri la Jocurile Mondiale Universitare (locul 2 la Gwangju, Coreea de Sud, în 2015, și un loc 3 la Taipei, Taiwan, doi ani mai târiu), o medalie de argint la Campionatele Mondiale Indoor de la Portland, din 2016, an în care a ratat prezența în finala Jocurilor Olimpice de la Rio, cu toate că a avut a avut același rezultat cu cel al ultimului admis!”, se încheie comunicatul Federației Române de Atletism.

Corpul neînsuflețit va fi depus, luni, la casa mortuară situată în spatele Bisericii Sfânta Înviere – Trei Clopote, situată în centrul municipiului Suceava. Înmormântarea va avea loc, marți, în satul Stamate, comuna Fântânele, localitatea de baștină a marelui antrenor.

Lasă un răspuns