LIDERII AUR au probleme, George Simion a fost batut iar Diana Șoșoacă amenintata cu moartea, atacatorii sunt.. –>

 

 

 

Diana Șoșoacă a șocat încă o dată opinia publică, după ce a făcut mai multe acuzații grave pe rețelele sociale. Senatoarea AUR a spus sâmbătă seara, într-un live pe Facebook, că a primit informații potrivit cărora cineva dorește să o „interneze cu forța in spital”.


„Este foarte clar că se pune la cale infectarea mea cu Covid pentru că vor avea viață grea cu mine în Parlament”, a spus senatoarea AUR. Cinci persoane, din cinci direcții diferite mi-au spus să fiu atentă, mai ales copiii mei, pentru că se preg[tește infectarea mea și a familiei mele cu ceva ce ar semăna cu SARS-COV-2, dar nu va fi SARS-COV-2.

Vă spun un lucru, dacă mi se va întampla ceva sau dacă familia mea va fi internată în spital, probabil cu forța, pentru că eu în spital nu mă voi interna și nici nu accept, nici copiii mei și nici soțul meu și nimeni din familia mea să fie internat, deci dacă vreodată auziți că aș fi internată în spital sau că aș avea Covid să nu credeți așa ceva, este foarte clar că se pune la cale infectarea mea cu Covid pentru că vor avea viață grea cu mine în Parlament și lor le trebuie exemplu pentru cei care au militat împotriva Covidului și a măsurilor.

Dacă veți auzi că sunt internată în spital de covid, este o minciună. Se pregătește internarea mea, nu știu cum, vor fi în stare de orice”, a precizat Diana Șoșoacă, pe Facebook.

Câți bani a câstigat din avocatură Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă a candidat la Senat din partea AUR și va ocupa un fotoliu în Parlamentul României. Conform declarației de avere depuse înainte de campania electorală, Șoșoacă este avocat, meserie pe care o practică prin propriul său cabinet de avocatură, după ce a intrat în Baroul București din anul 2000. Anul trecut, din avocatură, Diana Șoșoacă scrie în declarația de avere că a câștigat suma de 250.000 de lei, ceea ce ar însemna circa 20.000 de lei pe lună.

Senatoarea AUR a devenit cunoscută mai ales prin live-urile sale de pe Facebook, acolo unde transmitea mesaje dure împotriva măsurilor luate de autorități pentru combaterea SARS- CoV-2. Diana Șoșoacă este și o militantă anti-mască, pe care o consideră o măsură ce încalcă libertățile omului.

George Simion, liderul Mișcării Unioniste, care candidează independent la Parlamentul European, afirmă că a fost bătut de „extremiști maghiari” la Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului, unde s-a deplasat după ce pe rețelele sociale au apărut imagini cu crucile ce au fost ridicate pentru eroii români acoperite cu saci negri de gunoi. George Simion s-a aflat săptămâna trecută în centrul atenției publice după ce a filmat un videoclip pentru promovarea campaniei electorale cu scene controversate, în care apare inclusiv un cuplu care mimează practici sado-masochiste.

Vineri, acesta a publicat pe contul lui de Facebook două înregistrări video, una de circa 18 minute și alta de circa 2 minute.

„De ce ați acoperit crucile românești?”, întreabă George Simion, la începutul filmării. Doi bărbați, dintre care unul purta un tricou cu Ungaria mare, îl întreabă, în limba română, cu accent maghiar, de ce îi învinuiește pe ei de acest incident. „Nu ați acoperit dvs?”, continuă George Simion, la care bărbatul cu tricoul răspunde: „Dumnezeu”.

Urmează apoi o busculadă la finalul căreia George Simion afirmă: „Am venit la acest cimitir să vedem care e situația cu crucile de aici și a venit un grup de etnie maghiară și pur și simplu m-au lovit”.

Urmează o discuție de circa un sfert de oră, în care mai mulți oameni îi reproșează lui George Simion și echipei sale de campanie că au venit pentru a „provoca”.

Un bărbat în vârstă îi explică candidatului la europarlamentare că este unul dintre cei care au înlăturat pânzele negre de pe cruci și susține că în cimitirul la care a avut loc incidentul nu este înmormântat niciun român.

„Dvs aveți eroii mai încolo cu 10 km. Eu am fost acolo și am făcut niște poze și arată cimitirul cum arată… Deci, îmi pare rău pentru eroii români că nu sunt cinstiți acolo unde sunt înmormântați”, spune acesta.

Acesta mai adaugă: „Crucile au fost puse peste mormintele unor soldați maghiari”.

În imagini apare un bărbat care coboară dintr-o mașină roșie și strigă la George Simion: „Jos cu camera”.

„De ce?”, întreabă acesta.

„Pentru că ce drept aveți aicea? (…) Ăsta e drumul județean Harghita. Deci, ce drept ai aici?”, răspunde acest bărbat, după care vine în fugă strigând: „Dă-mi telefonul”.

Imaginile se întrerup în acest moment. Într-o altă înregistrare video, publicată tot de George Simion și transmisă ulterior, acesta spune că a fost „alergat de extremiști maghiari”.

Potrivit informațiilor HotNews.ro, George Simion s-a deplasat după incident la Poliția Dărmănești, pentru a depune reclamație.fiind acoperite cu saci negri de gunoi, potrivit unor fotografii postate pe rețelele de socializare. Poliția Bacău a anunțat vineri că a declanșat o anchetă.

Cimitirul eroilor Valea Uzului – aflat la granița dintre județele Bacău și Harghita – este subiect de dispută între UDMR și autoritățile locale, după ce Primăria Dărmănești a amenajat o parte a cimitirului pentru a amplasa și cruci ale unor eroi români lângă crucile eroilor maghiari. Reprezentanții Primăriei Sânmartin din Harghita susțin însă că cimitirul este pe teritoriul comunei și că era nevoie de autorizație de construcție emisă de ei.

Pe Facebook și pe site-uri de limba maghiară au apărut, vineri dimineață, imagini în care se poate vedea cum toate cele 52 de cruci ridicate pentru eroii români căzuți în primul și în cel de-al doilea război mondial și monumentul amplasat de Primăria Dărmănești au fost acoperite cu saci negri de plastic care sunt lipiți cu bandă adezivă.

Reprezentanții Poliției Județene Bacău au anunțat că a fost declanșată o anchetă în cazul acestui incident, care a avut loc joi.

„Polițiștii s-au autosesizat cu privire la imaginile apărute în spațiul public legate de Cimitirul Internațional Valea Uzului și se fac cercetări la fața locului pentru a se stabili situația de fapt, iar în funcție de rezultatele anchetei se va da o soluție legală prin unitatea de Parchet. Se fac toate activitățile pe care le implică o astfel de cercetare penală, iar în funcție de rezultat se va face și încadrarea infracțiunii”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliției Bacău, Cătălina Crețu.

În cursul nopții de joi spre vineri, cimitirul a fost păzit pentru a nu se mai înregistra incidente. Aceștia au și scos sacii negri de plastic de pe crucile eroilor români.

Vineri ar fi urmat să aibă loc ceremonia de inaugurare a zonei amenajate de Primăria Dărmănești, dar aceasta a fost amânată. Primarul din Dărmăneşti, Constantin Toma, a invocat că nu doreşte ca evenimentul să aibă loc în campania electorală.

Ministerul Culturii a transmis însă Primăriei Dărmăneşti că proiectul de reabilitare a Cimitirului Internaţional al Eroilor Valea Uzului nu a primit avizul Comisiei pentru Monumente de For Public şi prin urmare se află în imposibilitatea legală de a inaugura parcela eroilor români. De asemenea, Inspectoratul Regional în Construcţii Nord-Est a transmis o adresă Prefecturii Bacău în care a avertizat că autorizaţia de construire semnată de primarul din Dărmăneşti, privind amplasarea monumentului în Cimitirul Internaţional Valea Uzului şi a 50 de cruci pentru eroii români a fost emisă „cu nerespectarea prevederilor legislaţiei în vigoare”, scrie Ziarul de Bacău. Reprezentanţii Inspectoratului i-au cerut prefectului Maricica Luminiţa Coşa să analizeze oportunitatea atacării în contencios administrativ a autorizaţiei şi să ceară anularea acesteia.

La începutul lunii mai, liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a cerut premierului Viorica Dăncilă „să oprească denigrarea memoriei soldaților maghiari” și să intervină pentru oprirea deciziei Primăriei Dărmănești de amplasare a mormintelor soldaților români în cimitirul din Valea Uzului.

Potrivit UDMR, cimitirul militar aparține comunei Sânmartin și a fost renovat din resursele primăriei, din donațiile Ministerului ungar al Apărării și din contribuții ale unor persoane fizice, fiind amplasate aproximativ șase sute de cruci din lemn, pe care au fost inscripționate numele soldaților maghiari uciși în bătăliile care au avut loc în Valea Uzului în Primul Război Mondial. În 1994, în cimitir a fost ridicat şi un monument dedicat militarilor maghiari căzuţi în zonă în al Doilea Război Mondial, aici având loc comemorări în fiecare an la 26 august.

 

 

 

Lasă un răspuns