Tragedia de la Germanwings: avionul s-a prăbuşit brusc de la 10.000 de metri, 144 de pasageri morţi

Tragedia de la Germanwings: avionul s-a prăbuşit brusc de la 10.000 de metri, 144 de pasageri morţi

O eroare tehnică, ultima ipoteză examinată aseară, ar putea fi cauza prăbuşirii ieri în Franţa a avionului Airbus A320 al companiei Germanwings – filiala low-cost a Lufthansa –, care avea la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

În cel mai grav accident aviatic petrecut în Franţa din 2000 încoace şi primul în care este implicat un avion al companiei Germanwings (dar al treilea accident în care este implicată compania-mamă, Lufthansa) şi-au pierdut viaţa spanioli, germani, turci, dar nu a fost raportată prezenţa vreunui cetăţean român la bord.

Avionul a pierdut 10.000 de metri în doar două minute, existând informaţii contradictorii referitoare la transmiterea de către piloţi a unui semnal de alertă. Zborul Germanwings 4U 9525, pe ruta Barcelona – Düsseldorf, s-a prăbuşit în Alpii francezi.

Oficiali germani din domeniul securităţii au declarat că, potrivit primelor dovezi, prăbuşirea avionului nu este un act de terorism. Avionul A320 este cel mai popular model produs de Airbus, fiind comandate până acum peste 5.000 de unităţi.

 

Resturile avionului s-au împrăştiat pe o distanţă de 2 kilometri în munţi, îngreunând căutările autorităţilor. Avionul decolase de la Barcelona cu destinaţia Düsseldorf

Lasă un răspuns