Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID. Au fost probleme cu transportarea serului

Campania de vaccinare în Germania a început cu întârziere în mai multe zone ale landului Bavaria. Motivul: aproape 1.000 de doze de vaccin realizat de BioNTech şi Pfizer nu au fost ţinute la temperatura recomandată în timpul transportului, după cum arată datele de monitorizare.

Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID. Au fost probleme cu transportarea serului

Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID, după ce au fost întâmpinate probleme în a doua zi a campaniei de vaccinare. Imunizarea împotriva noului coronavirus a fost suspendată în nouă districte bavareze

 

Într-una dintre cutiile frigorifice pentru transportul vaccinului împotriva noului coronavirus, termometrul a arătat 15 grade Celsius. Temperatura era mult prea mare decât cele 8 grade la care ar fi trebuit transport serul.

BioNTech şi Pfizer, dezvoltatorii vaccinului anti-COVID-19, au precizat că serul rezistă cinci zile la o temperatură cuprinsă între 2 şi 8 grade, după ce este scos din spaţiul special de stocare.

 

Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID. Cine a fost prima persoană vaccinată

O femeie de 101 ani, care este îngrijită într-un centru pentru vârstnici din landul Saxonia-Anhalt, a fost prima persoană din Germania vaccinată împotriva noului coronavirus cu serul Pfizer şi BioNTech, notează sursa citată.

 

Primele persoane au fost vaccinate sâmbătă, însă campania de vaccinare anti-COVID-19 a început oficial, duminică, la fel ca în toate ţările din UE.

În Germania, primii vaccinaţi vor fi persoanele în vârstă şi angajaţii din sistemul medical deoarece au cel mai mare risc de infectare, conform epidemiologilor.

Lasă un răspuns