MEDICAMENTUL care ELIMINĂ în 48 de ore coronavirusul

S-a descoperit faptul că un medicament anti-parazit disponibil în întreaga lume a omorât COVID-19
S-a descoperit faptul că un medicament anti-parazit disponibil în întreaga lume a omorât COVID-19

O doză unică de medicament antiparazitar ar putea elimina în esență toate materialele genetice ale virusului COVID-19 în 48 de ore, a arătat un studiu făcut de un australian.

S-a descoperit faptul că un medicament anti-parazit disponibil în întreaga lume a omorât COVID-19 în laborator în 48 de ore.

Un studiu condus de Universitatea Monash a arătat că o singură doză de medicament  ar putea opri creșterea virusului SARS-CoV-2 în celule.

„Am descoperit că și o singură doză ar putea înlătura, în esență, tot ARN-ul viral (eliminară efectiv tot materialul genetic al virusului) în 48 de ore și că, chiar și la 24 de ore, a existat o reducere cu adevărat semnificativă a acestuia”, a spus dr. Kylie Wagstaff, Institutul de Biomedicină Discovery al Monash, potrivit News.com.au.

Deși nu se știe cum funcționează Ivermectina asupra virusului, medicamentul oprește probabil virusul care amortizează capacitatea celulelor gazdă.

Următorul pas este ca oamenii de știință să determine doza corectă pe om, pentru a se asigura că nivelul utilizat în vitro este sigur pentru oameni.

„În perioadele în care avem o pandemie globală și nu există un tratament aprobat, dacă am avea un compus care era deja disponibil în întreaga lume, atunci am putea ajuta oamenii mai devreme”, a spus dr. Wagstaff.

Înainte ca Ivermectina să poată fi utilizată pentru a combate coronavirusul, este nevoie de finanțare pentru a-l duce la teste pre-clinice și studii clinice.

Lasă un răspuns