Zeci de persoane injectate din greșeală cu tratamentul experimental Regeneron, în loc de vaccinul anti-Covid

Peste 40 de persoane au primit din greşeală tratamentul cu anticorpi monoclonali Regeneron în locul vaccinului Moderna, a anunțat joi Garda Națională din West Virginia.

Zeci de persoane injectate din greșeală cu tratamentul experimental Regeneron, în loc de vaccinul anti-Covid

Zeci de persoane injectate din greșeală cu tratamentul experimental Regeneron, în loc de vaccinul anti-Covid

Profimedia Images

Cele 42 de persoane au fost vaccinate, intramuscular, la o clinică de vaccinare din Boone County.

Tratamentul, care a primit în noiembrie autorizația de utilizare de urgență de la Administrația pentru Alimente și Medicamente, este administrat în mod normal sub formă de perfuzie intravenoasă.

„S-a stabilit că acesta a fost un incident izolat”, a declarat Julie Miller, administrator al Departamentului de Sănătate din Bonne, pentru

Experții medicali care au anchetat situaţia nu cred că cele 42 de persoane sunt în pericol, iar toate persoanele care au primit tratamentul cu Regeneron au fost contactate sau sunt în curs de a fi contactate, potrivit West Virginia National Guard.

Regeneron, un cocktail de anticorpi în terapia Covid

este un cocktail de anticorpi concepuți pentru combaterea COVID-19. Medicamentul i-a fost administrat președintelui  când s-a îmbolnăvit cu Covid-19.

„În momentul în care am fost anunțați ce s-a întâmplat, am acționat imediat pentru a corecta și revizui protocoalele, pentru a ne îmbunătăți procesul de distribuție și pentru a împiedica ca acest lucru să se întâmple din nou”, a spus generalul general James Hoyer, adjutant general al Gărzii Naționale din Virginia de Vest.

Deoarece în prezent nu există date privind siguranța și eficacitatea mRNA COVID-19 la persoanele care au primit anticorpi monoclonali, ca parte a tratamentului Covid-19, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă ca „vaccinarea să fie amânată pentru cel puțin 90 de zile, ca măsură de precauție până când vor fi disponibile informații suplimentare, pentru a evita interferența tratamentului cu anticorpi cu răspunsurile imune induse de vaccin. ”

Cu toate acestea, în ciuda recomandării CDC, Garda Națională din Virginia de Vest a declarat pentru ABC News că „nu există îngrijorări” care să determine amânarea vaccinului pentru 90 de zile și că toate cele 42 de persoane urmează să fie vaccinate.

Lasă un răspuns