Un pacient cu Covid, care se simțea bine, și-a sunat soția și apoi a murit

Un medic din Marea Britanie a rămas marcat de o întâmplare care a avut loc în spitalul în care lucrează. Doctorul a dezvăluit că un bătrân infectat cu COVID-19 a pierdut lupta cu virusul chiar în timp ce vorbea la telefon cu soția sa, informează Daily Mail.
Profesorul Hugh Montgomery, care lucrează la Spitalul Whittington din Londra, a spus că pacientul „arăta destul de bine”, chiar dacă fusese diagnosticat cu coronavirus. Într-o zi, bătrânul a dorit să-și sune nevasta, iar medicul l-a lăsat singur. După 15 minute, doctorul – un specialist în Terapie Intensivă, care a publicat peste 450 de articole științifice – s-a întors în salon și l-a găsit pe pacient fără viață. Omul fusese victima unei fenomen cauzat de infectarea cu COVID-19, care poartă numele de ”hipoxie fericită sau tăcută”. Acest lucru înseamnă că, deși pacienții par că se simt bine și că se recuperează, nivelul de oxigen din sângele lor este extrem de scăzut. Mai mult, oamenii nici măcar nu au habar de ceea ce se întâmplă cu adevărat în organismele lor.

”O mulțime de oameni nu prezintă simptome, iar pentru cei care ajung să le resimtă, uneori ele se ameliorează, dar este și un punct de cotitură la 10-14 zile, când unii cred că starea se îmbunătățește, dar de fapt se înrăutățește”, a declarat profesorul Hugh Montgomery.
Conform medicului britanic, cazuri de „hipoxia fericită” au fost înregistrate și în Wuhan, locul de unde a pornit pandemia de coronavirus.

Lasă un răspuns