Vaccin BioNTech/ Pfizer: Întârzierea celei de a doua doze ar putea să nu ofere protecție împotriva COVID-19

Vaccin BioNTech/ Pfizer. Compania a avertizat luni că o întârziere în administrarea celei de a doua doze ar putea duce la lipsa unui răspuns imun împotriva COVID-19, după ce mai multe țări, printre care Marea Britanie, Germania și Danemarca au luat în calcul o astfel de strategie.

Vaccin BioNTech/ Pfizer: Întârzierea celei de a doua doze ar putea să nu ofere protecție împotriva COVID-19

Vaccin BioNTech/ Pfizer. „Siguranța și eficacitatea vaccinului nu au fost evaluate pe diferite scheme de dozare, deoarece majoritatea participanților la studiu au primit a doua doză în intervalul specificat în studiile clinice.

Nu există date care să demonstreze că protecția după prima doză este susținută

Vaccin BioNTech/ Pfizer. Ţările care iau în calcul amânarea

Germania a luat în calcul să amâne a doua doză de vaccin, pentru a vaccina cât mai multe persoane cu o singură doză, din cauza aprovizionării reduse cu vaccinuri.

 

Ministerul Sănătăţii din Germania solicită consultanţă în ceea ce priveşte o eventuală amânare a administrării celei de-a doua doze din vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer.

Ministerul solicită consultanţă din partea unei comisii de vaccinare independente referitor la amânarea administrării celei de-a doua doze după perioada maximă de 42 de zile prevăzută în prezent, având în vedere un demers similar al Marii Britanii.

De asemenea, Danemarca a aprobat o întârziere de până la șase săptămâni între prima și a doua doză de vaccin.

Germania a eşuat în misiunea de a procura suficiente doze de vaccin

Ministerul Sănătăţii din Germania solicită consultanţă în ceea ce priveşte o eventuală amânare a administrării celei de-a doua doze din vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer pentru a putea continua campania de vaccinare în ciuda stocurilor limitate.

Ministerul Sănătăţii de la Berlin solicită consultanţă din partea unei comisii de vaccinare independente referitor la amânarea administrării celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid după perioada maximă de 42 de zile prevăzută în prezent, având în vedere un demers similar al Marii Britanii, se spune în documentul de o pagină, citat de BBC.

Informarea, datată cu ziua de duminică, survine după ce ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a fost intens criticat pe perioada weekendului inclusiv de aliaţii săi politici conservatori, care menţionează faptul că Germania a eşuat în misiunea de a procura suficiente doze de vaccinuri şi a fost prea lentă în a intensifica campania de imunizare naţională.

Lasă un răspuns