Pacientul ars din Constanța a ajuns în Belgia cu rănile necurățate. Dezvăluirile cutremurătoare făcute de medicul român care îl tratează

Pacientul ars din Constanța a ajuns în Belgia cu rănile necurățate

Pacientul ars din Constanța a ajuns în Belgia cu rănile necurățate. Medicul Ciprian Isacu a reacționat la adresa colegilor din România, după ce pacientul ars din Constanța a ajuns la spitalul din Belgia într-o situație jalnică. Bărbatul rănit avea patru bacterii și o ciupercă luată din spitalele din România.

Pacientul ars din Constanța a ajuns în Belgia cu rănile necurățate. Dezvăluirile cutremurătoare făcute de medicul român care îl tratează

Pacientul ars din Constanța a ajuns în Belgia cu rănile necurățate. Pacientul ars din Constanța a fost transferat în Belgia, după ce a fost plimbat prin trei spitale din țară. Medicii care l-au analizat, au descoperit că este infectat cu trei . Bărbatul în vârstă de 52 de ani are arsuri pe mai mult din 50% din suprafața corpului. Medicul Ciprian Isacu, care se ocupă de cazul bărbatului în Belgia îi acuză pe medicii din România că i-au trimis pacientul cu rănile neîngrijite, netratate și nespălate, dar și cu multe bacterii instraspitalicești. Pacientul a fost deja operat de trei ori în Belgia. „Sunt patru bacterii, plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese direct pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori”, a declarat Ciprian Isacu.

După două transferuri anulate, pacientul a ajuns vineri în Belgia

După două transferuri ratate miercuri și joi, bărbatul a fost transportat vineri cu o aeronovaă a MapN către Belgia. Misiunea de transfer cu o aeronavă SMURD nu a putut avea loc din cauza unei defecțiuni apărute la avion, acesta fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca pentru continuarea îngrijirilor medicale. Astfel, Ciprian Isacu este de părere că indiferent de situație, pacientul trebuia îngrijit cum se cuvine. „Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spună că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a mai spus doctorul.

Bărbatul din Constanța s-a electrocutat la locul de muncă, iar în urmă cu mai bine de o săptămână a fost adus cu un elicopter SMURD la Iași, la Clinica de Arși de la Spitalul Sfântul Spiridon, unde a primit îngrijiri medicale în secția de Terapie Intensivă. După câteva zile a ajuns la București, de unde a fost transferat în Belgia, unde familia i-a găsit un loc într-o clinică de specialitate. Înainte de a ajunge în Belgia, bărbatul cu arsuri de peste 50% din suprafața corpului a fost plimbat prin trei spitale din România.

Lasă un răspuns