Dupa Stela Popescu si Tamara Buciuceanu, inca o mare stea ne-a parasit. Drum lin spre ingeri

Doliu urias in lumea artistica din Romania. Dupa Stela Popescu si Tamara Bucuciuceanu, iata ca si Marele actor Vladimir Gaitan a incetat din viata la varsta de 73 de ani. Anuntul a fost facut pe Facebook de Vlad Radescu.

“Vladimir Gaitan a trecut dincolo si a lasat teatrul si filmul romanesc, pe noi toti, mult mai singuri… Condoleante familiei care trece prin momente atat de grele. Adio, Dutu!”, a scris pe Facebook actorul Vlad Radescu.

Actorul Valentin Teodosiu a spus marti, ca Vladimir Gaitan si-a dorit, ca toti actorii de altfel, sa joace pana in ultima secunda si, daca se poate, sa moara pe scena, in glorie.

El a spus ca in ultima perioada nu a mai putut sa vorbeasca cu Gaitan deoarece acesta era bolnav – avea cancer limfatic – si nu s-au mai putut intalni.

“Eu stiu doar cat a suferit, nu cat a reusit sa lupte cu boala, pentru ca a suferit si a luptat o viata, peste 35 de ani a luptat cu boala necrutatoare – cancerul limfatic. Si-a dorit sa traiasca, si-a dorit sa revina pe scena, dar, cam de un an, un an si ceva, nu am mai vorbit cu el, pentru ca ne-a despartit viata, faptul ca nu a mai jucat; noi am jucat impreuna peste 16 ani piesa “Poker” la Teatrul de Comedie, cu George Mihaita, Simona Stoicescu si cu mine, o piesa care s-a jucat cu casa inchisa, un mare succes. La un moment dat, cand a spus ca nu mai poate sa joace, sa nu-l mai programeze la spectacole, a spus ca totusi “Poker”-ul poate sa-l joace, pentru ca-i este mai usor. Si-a dorit, ca noi toti, ca toti actorii, sa joace pana in ultima secunda, daca se poate sa moara pe scena, in glorie”, a spus Valentin Teodosiu.

Pe 2 februarie, 2019, actorul spunea:

„Simt ca sfarsitul imi e aproape, de aceea nu vreau sa ratez aniversarea teatrului, un eveniment de o asemenea anvergura. Iubesc acest teatru si am fost ani de zile pe scena lui.
Ma bucur ca aici joaca si fiica mea. Cand am debutat a fost angajat si un pompier, care la o prima repetitie s-a urcat pe scena si i-a luat tigara din gura unui coleg. A fost imediat dat afara ca a indraznit asa ceva. Ma bucur ca am jucat ani de zile in piese importante pe scena teatrului si ca nu am fost uitat”, a povestit la acea vreme maestrul.

Maestrul a povestit de multe ori cum i s-a descoperit problema de sanatate pe care o avea. „O doamna doctor a fost foarte intrigata de roseata nefireasca a fetei mele si m-a invitat sa fac niste analize. Aveam 40 de ani atunci. Eram un barbat in putere.

Policitemia vera (asa se numeste boala) a fost declansata de radiatiile de la Cernobil sau de o disfunctie provocata de acestea. Maduva spinarii produce mai multe globule rosii decat albe, iar sangele este foarte gros si pericolul unui accident vascular e iminent. Medicatia trebuie sa-l fluidizeze cat mai mult ca sa nu ajung acolo. A fost ingrozitor, dar pana la urma m-am resemnat cu ideea si am incercat sa supravietuiesc.

Doctorii imi mai dadeau doar zece ani, iar eu am fost un obraznic si m-am incapatanat sa traiesc. Aceasta boala mi-a interzis orice miscare sportiva grea. In fiecare dimineata noptiera mea se goleste de cate cinci-sase pastile”, a povestit in urma cu cativa ani Gaitan.

Actorul s-a nascut pe 2 februarie 1947 si a absolvit in 1970 Institutul de arta Teatrala si Cinematografica, sectia Actorie. Vladimir Gaitan a debutat in film pe vremea cand era inca student, in 1968, in pelicula “Reconstituirea”, a lui Lucian Pintilie, alaturi de George Mihaita.

A mai jucat in “Ultima noapte de dragoste” (1979), “Duelul” (1981), “Napasta” (1982), “Intunecare” (1985), “Oglinda” (1993), “Omul zilei” (1997), “Femeia visurilor” (2005). In ultimii ani a activat in teatru, televiziune si a ales si telenovelele de la Acasa TV si Pro TV: “Daria, iubirea mea” (2006), “Cu un pas inainte” (2007), “Inima de tigan” (2007) si “Regina” (2008). La Teatrul de Comedie este in continuare colaborator si a jucat in “Pescarusul” si “Poker”, acestea fiind cele mai recente piese de teatru.
Drum lin spre ingeri, MAESTRE!

Lasă un răspuns