Anunt de ultim moment despre salarii si pensii

Guvernul urmeaza sa adopte ordonanta de urgenta promisa de premierul Citu privind anumite masuri bugetare. Potrivit Digi24.ro s-a decis amanarea unei decizii in privinta sporurilor. O decizie va fi luata peste cateva luni, probabil printr-un proiect de lege care ar putea sa modifice din nou Legea salarizarii.

Ordonanta de urgenta care va fi adoptata miercuri prevede doar eliminarea sporului Covid de 30% din salariu pe care il primesc angajatii prefecturilor, eliminarea tichetelor de vacanta pe anul 2021, reducerea subventiilor pentru transportul studentilor – nu eliminarea acestora, ci o reducere cu 50%, ca urmare a protestelor organizatiilor studentesti.

Deasemene, prin acelasi act normativ se va ingheta punctul de pensie pana la 1 ianuarie 2022. Astfel, pensionarii nu vor mai primi mariri la pensii, chiar daca UDMR s-a opus in cadrul Coalitiei.

Ludovic Orban, presedintele PNL, a anuntat ca nu vor creste pensiile pana la 1 ianuarie 2022.

Totodata, liderii Coalitiei au numit-o, ministrul Muncii, sa realizeze pana la 1 martie o analiza a impactului acestor sporuri asupra salariilor bugetarilor, pentru ca, dupa discutiile in cadrul guvernului, s-a ajuns la concluzia ca este posibil ca prin eliminarea globala a sporurilor sa aiba de suferit bugetarii fara functii de executie din anumite sectoare de activitate, in timp ce altii sa fie favorizati.

Lasă un răspuns