Alertă în Vaslui! O școală a fost cuprinsă de un incendiu violent. Șase elevi se aflau în clădire

Alertă în Vaslui! O școală a fost cuprinsă de un incendiu violent. Șase elevi se aflau în clădire

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață la o școală din localitatea Poienești, județul Vaslui. Din primele informații, șase copii se aflau în instituție în momentul izbucnirii. 

O școală din Vaslui a fost cuprinsă de un incendiu violent

Conform ISU, incendiul a izbucnit în încăperea în care se afla centrala termică a clădirii, iar la sosirea echipajelor de intervenţie incendiul cuprinsese tot acoperişul clădirii, aproximativ 100 de metri pătraţi.

O școală din Vaslui a fost cuprinsă de un incendiu violent! În şcoală erau doar şase elevi, aflaţi pe hol, pentru că tocmai sosise microbuzul şcolar, transmite News.ro.

Prefectul de Vaslui Mircea Gologan a precizat la un post de televiziune că incendiul a fost localizat şi că pompierii intervin pentru stingerea focului. Gologan a afirmat că din informaţiile pe care le deţine clădirea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, prefectul a afirmat că elevii vor învăţa online. Potrivit lui Gologan, nu sunt clădiri învecinate care să fie puse în pericol.

Câte școli din România nu au autorizație de incendiu?

În contextul , Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu noi detalii despre cum se va desfășura întoarcerea elevilor la școlile fizice. Mai mult, acesta a vorbit și despre autorizațiile de incendiu pe care ar trebui să le aibă școlile, specificând că 15% din instituțiile de învățământ existente nu au asigurare în caz de incendiu.

Mai exact, Sorin Cîmpeanu a spus că din cele aproape 17.000 de școli cu personalitate juridică și structuri arondate care funcționează în 26.471 de clădiri, 15% au autorizație de securitate la incendiu, aproape 20% sunt în curs de , iar aproape 50% nu necesită autorizație.

Totodată, întrebat despre cum vor merge elevii la școală în condițiile în care 35% dintre unități nu au autorizație de securitate la incendiu, Sorin Cîmpeanu a răspuns că, în urmă cu cinci ani, din poziția de premier interimar, a spus că trebuie urgentat acest proces și între timp lucrurile au “evoluat mult prea încet”. De asemenea, întrebat cine își asumă responsabilitatea pentru această situație, Sorin Cîmpeanu a spus că decizia nu este una simplă, însă sunt anumiți factori care trebuie să existe în școli.

Lasă un răspuns