Raed Arafat va ataca la ÎCCJ decizia de anulare a ordinului de carantinare

Raed Arafat va ataca la ÎCCJ decizia de anulare a ordinului de carantinare. Noile hotărâri propuse de Guvern pentru a limita răspândirea infecției cu COVID îi bagă pe mulți români în ceață, iar decizia de carantinare a devenit motiv de ceartă între autorități.

 

Decizia de carantinare a unei localități este luată de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, în funcție de rata incidenței cumuluată a cazurilor pe ultimele 14 zile.

 

Raed Arafat va ataca la ÎCCJ decizia de anulare a ordinului de carantinare
Există și situații în care decizia de carantinare a devenit subiect de dispută între autoritățile locale și cele de la Centru, deși ambele ar trebui să vizeze, în teorie, binele cetățenilor. S-a ajuns chiar și în instanță!

 

O astfel de situație a avut loc la Timiș, provocând un adevărat scandal după ce carantina a fost impusă de la Centru, deși Consiliul Județean pentru Situații de Urgență a votat împotrivă, deși rata de infectare crescuse.

„Nu este definitiv, încă mai avem Înalta Curte de Casație și Justiție. […] Vreau să explic aici: motivul pentru care am luat decizia să semnez ordinul temporar, pentru că era un ordin cu limită clară, 72 de ore, pentru a găsi o soluție, dacă nu se găsea soluția erau 72 de ore, înceta ordinul și înceta orice carantină la Timișoara”, a spus Arafat.

Lasă un răspuns